vrijdag 27 juni 2014

SL(E)S en siliconen vrij, is dat wel zo fijn?

Ben je van plan je haar te gaan wassen met shampoo's zonder sulfaten (SLS/SLES) en siliconen?
Lees dan verder!

Een jaar of twee geleden kocht ik bij De Tuinen voor het eerst shampoo en conditioner van Dr. Organic, omdat ik eens wat producten wilde proberen waar weinig troep in zat. Er was toen een actie waarbij je het tweede artikel gratis kreeg. Ik heb meteen ingeslagen!
Ik kocht de Rose Otto en de Pomegranate shampoo en conditioner. De geur van granaatappel sprak me heel erg aan. De geur van Rose Otto vond ik wat minder, maar hé, er zitten geen sulfaten en siliconen in én er was korting, dus big deal!
Voordat ik mijn haar hiermee waste, zorgde ik er eerst voor dat de siliconen uit mijn haar werden verwijderd. Dit kun je doen door een shampoo te gebruiken mét sulfaten (SLS of SLES) en zónder siliconen. Bijvoorbeeld de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen shampoo. Deze shampoo bevat wel SL(S), maar géén siliconen. De laag siliconen wordt er dan uitgewassen zonder dat er nieuwe siliconen bij komen. Gooi ook alle haarverzorgingsproducten met siliconen de deur uit of stop even met het gebruiken hiervan, anders kun je weer van voor af aan beginnen.
Als dit is gelukt, kun je beginnen met het gebruiken van de Dr. Organic shampoo en conditioner. Wat mij meteen opviel, is dat je haar er minder stroef van wordt. Ik gebruikte altijd Fructis style (heel tevreden over hoor!), maar deze shampoo maakte mijn haar zó schoon dat het er stroef van werd. De Dr. Organic shampoo reinigt duidelijk minder agressief. Maar wil ik dat wel? Het leek na het wassen soms zelfs nog een beetje vet. Ik besloot het gebruik van de shampoo door te zetten om te kijken wat het met mijn haar zou doen en ik heb dit twee jaar volgehouden. Ik vond dat mijn haar te vet werd op den duur. Het leek alsof het helemaal niet meer schoon werd! Ook ging het, doordat het altijd een beetje vet bleef, heel slap hangen waardoor er totaal geen model meer in te krijgen was. Na die twee jaar ben ik weer overgegaan op mijn vertrouwde Fructis style met 'agressieve' ingrediënten om te kijken of ik verschil zou zien. Na het wassen, voelde mijn haar weer stroef en was het vette laagje weg. Ook had ik weer meer volume.

Conclusie:
Ik gebruik toch voornamelijk een shampoo met SL(E)S en siliconen. De SL(E)S maakt mijn haar goed schoon en de siliconen maken mijn haren mooi glanzend. Af en toe las ik weer eens een SL(E)S en siliconen vrije maand in om mijn haar rust te geven.

Met welke shampoo en conditioner wassen jullie je haar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Héél erg bedankt voor je reactie! ♥